Integreret valutaomregning og tilføjelse til GAK-beregning

På baggrund af efterspørgsel fra et par brugere herinde, er der nu lavet et nyt udvidet regneark, hvori valutaomregning ved udenlandske handler er integreret. Dette indebærer, at du nu kan skrive aktiehandler benævnt i udenlandsk valuta, direkte ind i fanen for ”Aktiehandler, Resultater & Skat”. Førhen var det nødvendigt enten at:

  • Omregne alle værdierne til danske kroner og herefter skrive det ind
  • Nøjes med kun at skrive den totale købs- og salgssum direkte ind i danske kroner
    • I dette tilfælde kan man dog stadig skrive kurs og kurtage ind i den oprindelige valuta, da man sletter beregningen for købs- og salgssummen når man indtaster beløbet direkte, hvorved informationerne stadig kan ses. Dette er dog knap så intuitivt.

Ved denne metode gik der naturligvis lidt af informationerne bort, og dermed også noget af overblikket. I den nye version er der tilføjet tre nye kolonner:

  • én kolonne til at skrive hvilken valuta aktiehandlen er benævnt i
  • to kolonner hvor selve valutakursen indtastes for både køb og salg

Det nye regneark kan du finde på siden for Downloads og kaldes ”Regneark til Aktiebeskatning med valutaomregning”.

Tilføjelse til beregningen af gennemsnitlig anskaffelseskurs
Endvidere er der også tilføjet muligheden for direkte at beregne gennemsnitskursen for aktier handlet i udenlandsk valuta, som ligeledes er muliggjort ved tilføjelsen af en ny række, hvori den pågældende valutakurs skal indtastes. Førhen var det nødvendigt at omregne værdien af handlen i udenlandsk valuta til danske kroner. Denne tilføjelse gælder både for det nye regneark samt det originale regneark til aktiebeskatning (er dog ikke implementeret i regnearket uden farveformatering grundet lille efterspørgsel, samt at brugeren selv kan slette formateringen).

Årsagen til at valutaomregningen oprindeligt ikke har været inkluderet er, at det fysisk gør regnearket større (bredere), og derved mindre overskueligt. Den nylige efterspørgsel har dog gjort det klart, at der skal være et alternativt til de brugere som ønsker at have denne udvidelse, selvom det er på bekostning af en lidt bredere fane for ’Aktiehandler, Resultater & Skat’. Tilføjelsen til gennemsnitsberegningerne har bekendelsesvist været lidt af en mangel, da man førhen var nødsaget til enten at benytte det eksterne regneark til valutaomregning eller gøre det manuelt. Dette er dog ikke længere nødvendigt.

Begge regneark er opdateret, og kan downloades her fra siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.