Information om regnearket

Intro

Regnearket er udviklet med henblik på at hjælpe med-, og give den almene private investor et nemt overblik over:

  • Skyldig skat af dine aktiehandler
  • Kursgevinsten af dine handlede aktier
  • Dit afkast som er inklusiv eventuelt udbytte af dine aktier
  • Dit samlede afkast af alle dine aktiehandler for pågældende år, både før- og efter skat
  • Udregning af gennemsnitskurs ved flere køb/salg af samme aktie
  • Valutaomregning ved køb/salg af aktier benævnt i udenlandsk valuta

Den primære idé med regnearket er, at du som privat investor skal kende din skyldige skat ved årets ende. Skattereglerne for aktieindkomst for private investorer kan for mange være svært at gennemskue, og dette er egentligt også meget forståeligt, efter som der er mange forskellige regler og aspekter at tage højde for.

Hvem kan bruge regnearket til aktiebeskatning?

Regnearket er udviklet baseret på reglerne for beskatning af aktieindkomst (jf. Skat’s hjemmeside www.skat.dk og aktieavancebeskatningsloven), og er derfor til de private, danske investorer som handler på et reguleret marked. Derfor vil regnearket kun være retvisende hvis du:

  • Betaler skat af din aktieindkomst i og til Danmark
    • Og at du dermed ikke er bosat i udlandet og betaler skat til udlandet
  • Hvis du handler som privatperson, dvs. på vejene af dig selv og/eller din ægtefælle
    • Og dermed IKKE handler på vejene af en virksomhed, investeringsforening eller lignende
  • Har dit eget depot, som du selv styrer
    • Så dine handler ikke bliver forvaltet af en investeringsforening, -selskab eller lignende
  • At du kun bruger arket til at beregne værdipapirer som beskattes som aktieindkomst
    • Og arket dermed ikke bliver benyttet til at forsøge at beregne skat af diverse investeringsbeviser som er baseret på obligationer, eller andre værdipapirer som eksempelvis beskattes som kapitalindkomst (og dermed ikke som aktieindkomst)

I visse situationer bliver udlodninger fra investeringsselskaber dog også behandlet som aktieindkomst, hvor de i andre bliver behandlet som kapitalindkomst. Det er dit eget ansvar at finde ud af dette, og det er ligeledes dit eget ansvar at bedømme, om det er bevægelser som skal skrives ind i regnearket. Dette kommer sig af at der er mange forskellige regler for hvordan og hvornår de enkelte handler/udlodninger skal behandles på hver sin måde. Se eventuelt Skat’s side for Investeringsforeninger og investeringsselskaber for nærmere information.

Brug din sunde fornuft

Selvom jeg til enhver tid forsøger at gøre regnearket så retvisende og korrekt som overhovedet muligt , inkl. rådføring hos en revisor, kan fejl dog opstå. Både fra min side, men også i forbindelse med indtastning af oplysninger. Derfor vil jeg altid råde til, at enhver som benytter regnearket bruger sin sunde fornuft. Skulle eventuelle fejl fra min side opstå, eller har du spørgsmål til indtastning af oplysninger eller andet, vil jeg meget gerne høre fra dig og svare på eventuelle spørgsmål. Dette kan ske via kontaktinformationerne her på siden (kontaktsiden eller kommentarer), men kan også ske via facebook. Generelt vil jeg dog råde til at gøre følgende:

  • Kig dine indtastede oplysninger hurtigt igennem og se, om de nu også er rigtigt indtastet, og eksempelvis ikke er skrevet ind i en forkert valuta.
  • Kig også efter om din ændring i skyldig skat, betalt skat, afkast osv., ser ud til at være en rimelig ændring, i forhold til de oplysninger du har tastet ind

Du bedes også læse betingelserne for brug.

2 kommentarer til “Information om regnearket

  1. Det ville være en stor (men enkel) forbedring af det gode regneark, at man kan anføre kursne i lokal valuta (fx NOK) og der så er en søjle til at anføre valutakursen der gælder for den pågældende handel.
    Som det er nu skal jeg andetsteds omregne fra fx NOK til DKK, og dermed bliver den kurs jg indtaster i dit regneark ikke genkendelig med den handlede kurs som var i NOK.

    1. Hej Henrik,

      Dette er skam allerede indbygget i ét af regnearkene; det er bare om at finde det rigtige 🙂

      Hvis du henter regnearket med “integreret valutaomregning” har du her denne funktionalitet.

      Med venlig hilsen
      Christoffer M. Struve

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.