Opdaterede regneark – Gør det lettere at tjekke din årsopgørelse

Der er i dag kommet en ny version af alle regneark for 2016 med det formål, at gøre det lettere for dig at tjekke din årsopgørelse. Den nye version har fået tilføjet en fane kaldet “resultat per selskab”, som i bund og grund er en pivottabel som summerer alle dine handler for hvert enkelt selskab.

Årsagen bag dette tiltag er, at SKAT stiller vores årsopgørelser op på denne måde, hvor det samlede resultat per aktie/selskab er summeret og vist. Derfor er det også kun logisk at lave samme opstilling i regnearket, således at man hurtigere kan sammenligne ens egne resultater, med de informationer SKAT har. Skulle eventuelle differencer blive fundet på denne måde, kan man gå ind i fanen “statistik & nøgletal” og sortere efter navnet på aktierne, som man selv har angivet i kolonnen “aktiebeskrivelse”. Derved kan man hurtigt finde ud af hvor differencen stammer fra, da alle indtastede handler med samme beskrivelse kommer til at stå ved siden af hinanden.

Derudover giver det naturligvis også et godt overblik over det samlede resultat per aktie/selskab, således at man kan holde øje med sin performance over året, fordelt på aktier.

De nye regneark hedder “version 3.1”.

Vigtig information
For at pivottabellen skal vise et korrekt resultat, er det vigtigt navnene på aktierne er skrevet ens ind. Eksempelvis vil pivottabellen ikke summere resultatet for “Vestas” med “Vestas Wind”. Pivotabellen tager dog ikke højde for store- eller små bogstaver, så dette er ikke nødvendigt at tage in mente.